Arbëri

EKSKLUZIVE: Programi 45-faqësh i Qeverisë Kurti

EKSKLUZIVE: Programi 45-faqësh i Qeverisë Kurti
 

Qeveria e Kosovës ka miratuar të premten programin e saj, për periudhën 2020-2023, në të cilin ka pasqyruar qasjen dhe parimet që do të ndiqen përgjatë qeverisjes, sikurse edhe prioritetet themelore, iniciativat dhe vendimet që do të merren për të përmirësuar gjendjen në vend në të gjitha fushat e përgjegjësisë.

Në të janë vënë qëndrimet, që nga Vetingu, e deri te qasja ndaj dialogut me Serbinë. Në programin 45-faqësh, ekzekutivi ka theksuar se qeverisja do të fokusohet në përmirësimin e gjendjes në ato fusha, ku nuk ka progres të ndjeshëm, si në: drejtësi; ekonomi dhe punësim; arsim; shëndetësi; siguri integrime euro-atlantike dhe mjedis, raporton Koha.