Arbëri

Plenkoviq: Qëndrimi i Kroacisë është se Kosova i ka përmbushur kushtet për liberalizim vizash

Plenkoviq: Qëndrimi i Kroacisë është se Kosova i ka përmbushur kushtet për liberalizim vizash
 

Çështja e liberalizimit të vizave për Kosovën duket sikur të jetë e harruar në BE, dhe pakkush e përmend në këtë kohë kur Bashkimi Evropian përballet me tema dhe sfida të tjera, nga buxheti shumëvjeçar e deri tek përpjekjet për të nxjerrë një vendim pozitiv për të nisur negociatat e anëtarësimit me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut. Edhe kur përmendet Kosova, kjo bëhet më shumë lidhur me nevojën e rifillimit, apo vazhdimit të dialogut me Serbinë, sesa me liberalizimin e vizave.

Ka një kohë që kur në BE është krijuar një status quo në të cilën Komisioni Evropian, Parlamenti Evropian dhe shumica e shteteve anëtare janë të mendimit se Kosova i ka përmbushur të gjitha kriteret e nevojshme dhe duhet të ketë liberalizim vizash, por në Këshill nuk ka mbështetje të duhur që ky liberalizim vërtet të ndodhë, shkruan sot “Koha Ditore”.