Agjenda e shënimit të Pavarësisë, Kurti homazhe te varri i ish-presidentit Rugova Foto: Alban Bujari / KD

Agjenda e shënimit të Pavarësisë, Kurti homazhe te varri i ish-presidentit Rugova

14 February 2020 16:57

Të hënën do të shënohet 12 vjetori i Pavarësisë së Kosovës.

Për shënimin e kësaj dite janë paraparë aktivitete të shumta, e një ndër to është edhe vendosja e kurorave të luleve nga kryeministri i Kosovës Albin Kurti tek varri i ish-presidentit Ibrahim Rugova.

Në këtë 12 vjetor nuk do të ketë parakalim të Ushtrisë së Kosovës nëpër sheshet e kryeqytetit, por që do të mbahet një ceremoni në kazermën “Adem Jashari” në Prishtinë.

Zëvendëskryeministri i Kosovës, Haki Abazi, në një konferencë për media ka prezantuar të gjitha aktivitetet për shënimin e përvjetorit të pavarësisë së Kosovës, transmeton KP.

Ai tha se janë të mobilizuar bashkë me Ministrinë e Mbrojtjes, Ministrinë e Kulturës dhe Ministrinë e Pushtetit Lokal, që të koordinojnë me të gjitha institucionet tjera relevante përfshi rë Policinë e Kosovës, Komunën e Prishtinës, kryetarët e Komunave të cilët po ashtu kanë aktivitete.

Abazi shtoi se meqë nuk është vit jubilar festimin do ta bëjnë me shumë respekt dhe modesti.

I pyetur se a do të shkojë kryeministri Albin Kurti tek varri i ish-presidentit Ibrahim Rugova, Abazi tha se kryeministri Albin Kurti së bashku me kryetaren e Kuvendit Vjosa Osmani, do të vendosin kurora lulesh tek varri i ish-presidentit.

Agjenda e festimeve për 17 Shkurt 2020 është si më poshtë:

08:00

Ngritja Flamurit

(Të pranishëm dy udhëheqësit shtetërorë dhe KOMFSK, Garda ceremoniale bën ngritjen e flamurit, intonohet himni nga bendi i FSK-së)

Vendi: Oborri i ZKM-së

09:10

Vendosje kurorash te kompleksi memorial Adem Jashari

(Vendosje kurorash nga dy udhëheqësit shtetërorë në Kompleksin Adem Jashari)

Vendi: Prekaz – Skenderaj

10:30

Vendosje kurorash te varri i ish – Presidentit Rugova

(Vendosje kurorash nga dy udhëheqësit shtetërorë pranë varrit të Presidentit Ibrahim Rugova)

10:40

Vendosje kurorash te varri i Veprimtarit Adem Demaçi

(Vendosje kurorash nga dy udhëheqësit shtetërorë te varri i veprimtarit Adem Demaçi)

Vendi: Varrezat në Velani – Prishtinë

11:00

Seanca solemne në Kuvendin e Kosovës

(Seancë solemne në Kuvendin e Republikës së Kosovës nën kujdesin e SH. S. Znj.Vjosa OSMANI Kryetare e Kuvendit të Republikës së Kosovës. Të pranishëm dy udhëheqësit shtetërorë, përfaqësues të Familjes Jashari, familjes Rugova, deputetë të këtij legjislacioni dhe të ftuar ndërkombëtarë e vendorë. Të pranishmëve iu drejtohet SH. S. Znj. Vjosa OSMANI)

Vendi: Kuvendi i Republikës së Kosovës

12:00

Vizitë në Forcën e Sigurisë se Kosovës

Trupave të FSK-së iu drejtohen me fjalë përshëndetëse SH.S. Znj. Vjosa OSMANI, kryetare e Kuvendit të Republikës së Kosovës dhe SH.T.Z Albin KURTI, Kryeministër i Republikës së Kosovës

Vendi: Kazerma “Adem Jashari”

18:00

Pritje shtetërore me rastin e 12 vjetorit të Shpalljes së Pavarësisë se Kosovës

(Pritje për 12 vjetorin e shpalljes së Pavarësisë së Republikës së Kosovës, nën kujdesin e

SH.T.Z Hashim THAÇI President i Republikës së Kosovës.

Të pranishëm udhëheqës të lartë shtetërorë, të ftuar vendorë dhe ndërkombëtarë.

Vendi: Bogdanipolis – Katedralja Shën NËNË TEREZA

Komentet

Shto koment

Të ngjashme