Arbëri

Rreth 50 mjekë punojnë në degë të caktuara pa pasur specializim për to, pritet rregullimi i profilizimit

 

Rreth 50 mjekë të SHSKUK-së dhe spitaleve rajonale, të cilët që nga paslufta punojnë në degë të caktuara pa pasur specializimet për ato degë, pritet të legalizohen përmes një Udhëzimi Administrativ.

Oda e Mjekëve të Kosovës së bashku me Ministrinë e Shëndetësisë kanë nisur diskutimet për një Udhëzim Administrativ, i cili do t’ua njihte mjekëve të degëve të ndryshime, si kirurgji, interno e pediatri, përvojën e punës prej 10 vjetëve në ato degë që kanë punuar, raporton KTV.