Arbëri

Ecja vit pas viti pa liberalizim

Ecja vit pas viti pa liberalizim
Foto: Koha/Arkivë
 

Mungesa e rezultateve evidente në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar si dhe mungesa e përparimeve në dialogun për normalizimin e raporteve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, nga njohës të çështjeve të integrimeve evropiane po vlerësohen si dy arsyet kryesore të cilat kanë ndikuar që Bashkimi Evropian (BE) të mos e shqyrtojë seriozisht as gjatë vitit 2019, liberalizimin e vizave për qytetarët e Kosovës.

Sipas tyre, në veçanti, BE-ja pret që në Kosovë të luftohet korrupsioni i nivelit të lartë në mënyrë që të dërgohen dëshmi serioze për ndërtimin e një shteti ligjor.