Arbëri

Viktimat e dhunës seksuale kërkojnë shërbime shëndetësore falas

Foto: Koha / ilustrim
Foto: ilustrim
 

Me vonesë iu njoh statusi i viktimave të dhunimit seksual gjatë luftës në Kosovë. Si kategori e luftës u futën në ligj në vitin 2014. Por përveç një pensioni prej 230 eurosh, viktimat e dhunës seksuale nuk gëzojnë shumë benefite që i gëzojnë kategoritë e tjera të luftës.

Viktimat, si dhe organizatat që i përfaqësojnë, kanë kërkuar që ato të kenë edhe përfitime të tjera, siç janë shërbimet shëndetësore falas. Në Ministrinë e Punës dhe Mirëqenies Sociale nuk kanë treguar se cilat janë arsyet që kjo kategori është përjashtuar nga përfitimi i disa beneficioneve të tjera, të cilat nga viti 2011 i përfitojnë kategoritë e tjera të luftës, shkruan sot Koha Ditore.