Arbëri

Studimi i Atlantic Council: Rusia po ndërhyn në Ballkan

Studimi i Atlantic Council: Rusia po ndërhyn në Ballkan
 

E ndërsa qeveria e Shqipëria ka vendosur që të krijojë një ligj që kufizon lirinë e shprehjes, alarmi vjen nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Është “Think-tanku” i njohur për opinionet e tij për politikën e jashtme amerikane, Atlantic Council, i cili është i shqetësuar nga ndërhyrjet e aktorëve të jashtëm në Ballkanin Perëndimor. Një nga këta aktorë është Rusia. Studimi i përgatitur nga studiuesi Dimitar Bechev, thekson rolin primar që ka një media e lirë në luftën kundër ndikimeve të aktorëve të huaj në rajon.

Interesat strategjikë dhe mjetet e ndikimit të Rusisë në Ballkanin Perëndimor