Arbëri

Ministrisë s’po i pëlqen që kompani e organizata e matin ndotjen e ajrit, i takon veç IHMK-së

 

Para dy muajsh, Ministria e Mjedisit vendosi këta monitorë për publikimin e të dhënave të cilësisë së ajrit këtu në kryeqytet. Por, pajisje të tjera, sikur ajo e Ambasadës Amerikane në Prishtinë, e kompanisë IPKO dhe organizatave të tjera, tashmë përdoreshin nga qytetarët, për informim rreth nivelit të ndotjes së ajrit.

Mirëpo, Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, ka thënë se monitorimi aktual i cilësisë së ajrit nga organizatat e kompanitë e ndryshme nuk është në përputhje me Ligjin për mbrojtjen e ajrit nga ndotja, raporton KTV.