Arbëri

Kopaç: Në Serbi e dinin se Kosova po dilte nga blloku rregullues energjetik i saj, është fundi i vjedhjes nga veriu

Drejtori i Sekretariatit të Bashkësisë Energjetike (EZ), Janez Kopaç ka thënë se nënshkrimi i marrëveshjes ndërmjet Operatorit të Sistemit të Transmisionit dhe Tregut të Energjisë Elektrike të Kosovës (KOSTT) dhe Operatorit të Shqipërisë të Sistemit Transmetues (OST) në lidhje me vendosjen e bllokut rregullator të sistemit energjetik midis Kosovës e Shqipërisë nuk ishte diçka e paditur për operatorin serb të Rrjetit Elektrik të Serbisë (EMS), sikundër as për përfaqësuesit e Rrjetit Europian të operatorëve të sistemeve transmetuese të energjisë elektrike (ENTS-E), shkruan sot agjencia serbe e lajmeve, Beta.

“E di se nënshkrimi i kësaj marrëveshjeje është përgatitur një kohë të gjatë. Para dy javësh në kuvendin vjetor të Shoqatës së Operatorëve të Sistemeve Transmetuese ENTS-E në Helsinki, në të cilin ishte edhe drejtoresha e EMS-as-, Jelena Matejiq me ekipin e saj, këtë të gjithë e dinin, dhe nuk mund ta marr me mend se një gjë e tillë nuk ka qenë e koordinuar, por këtë duhet ta thonë kompetentët e ENTSO-E”, është shprehur Kopaç për Beta, transmeton Koha.net.