Arbëri

BQK-ja legjitimon normat e interesit të kredive të “Iute Credit” dhe “Monego”

BQK-ja legjitimon normat e interesit të kredive të “Iute Credit” dhe “Monego”
 

Normat e interesit të cilësuara jashtë çdo standardi nga ana e Bankës Qendrore të Kosovës do të aplikohen për kredimarrësit e institucioneve mikrofinanciare “Iute Credit” dhe “Monego” edhe pas mbylljes së tyre.

Edhe pse këto norma, sipas BQK-së, paraqesin rrezik për stabilitetin bankar, qytetarët janë të obliguar që t’i kthejnë kreditë e tyre në bazë të marrëveshjeve që kishin bërë me këto dy institucione, shkruan sot Koha Ditore.