Arbëri

RIDEA: Duhet hetim ligjor për përgjegjësit e luftës dhe trajtim të rasteve me profil të lartë

RIDEA: Duhet hetim ligjor për përgjegjësit e luftës dhe trajtim të rasteve me profil të lartë
Foto: Koha
 

Shpend Voca nga Instituti RIDEA, ka folur për studimin mbi procesin e pajtimit ndërmjet shqiptarëve dhe serbëve në kontekstin e marrëveshjes finale eventuale ndërmjet Kosovës dhe Serbisë.

Studimi i publikuar nga Instituti Kërkimor për Çështje Evropiane dhe të Zhvillimit (RIDEA), thotë se procesi i pajtimit është në dy shtylla; trajtimi i së kaluarës dhe shikimi kah e ardhmja.