Arbëri

Ankesat e diplomatëve në vendimet e Pacollit

Foto: Driton Paçarada / Koha Ditore
 

Janë ankuar diplomatë me përvojë që Behgjet Pacolli ka vendosur t’i tërheqë në Prishtinë pas mbipopullimit të misioneve diplomatike me militantë partiakë. Për ta është e pakuptueshme urgjenca për kthimin, e cila për dikë përbën problem të madh familjar.

Një javë më parë “Koha Ditore” ka raportuar për pesë vendime të firmosura nga ministri në detyrë i Punëve të Jashtme, e nëpërmjet të cilave ftohen për të punuar në Prishtinë shumë anëtarë të Shërbimit të Jashtëm që ndodhen me mision jashtë vendit. Për nga përmbajtja ato janë thuajse të ngjashme. Dallojnë vetëm emri i diplomatëve, misioni ku ata shërbejnë dhe data kur do të tërhiqen, shkruan sot “Koha Ditore”.