Arbëri

Drecun: Ish-liderët e UÇK-së po tentojnë të zënë pozita ekzekutive për t’i ikur Gjykatës Speciale

 

Kryetari i Komisionit Parlamentar për Kosovën në Kuvendin e Serbisë, Milovan Drecun, ka thënë se deklarimet e ambasadorëve perëndimorë në Këshillin e Sigurimit të OKB-së paraqesin nisjen e fushatës për tërheqjen e UNMIK-ut nga Kosova.

“Ky është tentim që problemi i Kosmetit të hiqet nga OKB, dhe që ai problem, siç ka thënë ambasadori i Britanisë së Madhe (Matthew Rycroft), të spostohet në Bruksel. Do të kemi fushatë të fuqishme dhe presione që Kosova deri në fund të vitit të bëhet anëtare e UNESCO-s”, ka thënë Drecun për radiotelevizionin e Serbisë, transmeton Koha.net.