Arbëri

Rruga e trëndafilave nga Kenia në Kosovë

Foto: Koha
 

Sapo hap derën, të deh aroma e luleve. Në atë hapësirë të madhe dhe të mbyllur, ku fabrikohet trëndafili lloj-lloj ngjyrash, punojnë vetëm gratë. Janë afro 100. Mysafirët i përshëndesin me mirësi, pa e ndalur punën. Iu shkon buza në gaz, kur dëgjojnë se aroma e bukur e trëndafilave mahnit ata që nuk janë mësuar të jetojnë përditë me këto lule.

Është mahnitës edhe kontrasti që reflekton midis trëndafilave të bardhë, si bora e pashkelur e maleve, dhe duarve me ngjyrë që i rregullojnë ata nëpër tufa.