Arbëri

SHBA-ja dhe BE-ja kërkojnë formimin e shpejtë të Qeverisë dhe rinisjen e dialogut me Serbinë

SHBA-ja dhe BE-ja kërkojnë formimin e shpejtë të Qeverisë dhe rinisjen e dialogut me Serbinë
 

Për Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Britaninë e Madhe dhe Bashkimin Evropian rezultati i zgjedhjeve të 6 tetorit është i qartë. Ato kanë bërë thirrje për formimin sa më të shpejtë të Qeverisë dhe rinisjen e dialogut me Serbinë.

Departamenti Amerikan i Shtetit ka përgëzuar kosovarët për përfundimin e suksesshëm të zgjedhjeve të parakohshme. DASH-i ka kërkuar që lidershipi i ri i Kosovës të jetë i gatshëm të angazhohet menjëherë për dialog me Serbinë.