Arbëri

BE pret bashkëpunim me SHBA-në për çështjen e dialogut

BE pret bashkëpunim me SHBA-në për çështjen e dialogut

Bashkimi Evropian nuk ka dhënë ndonjë reagim formal dhe të drejtpërdrejtë pas emërimit të ambasadorit amerikan në Gjermani, Richard Grenell për të dërguar të posaçëm për dialogun mes Kosovës dhe Serbisë, dialog të cilin deri më tash në emër të BE-së e ka lehtësuar Përfaqësuesja e Lartë për politikë të jashtme dhe siguri, Federica Mogherini.

Në BE as nuk janë në gjendje të japin ndonjë reagim formal pasi edhe vetë janë në pritje të konfirmimit të përbërjes së re të Komisionit Evropian, ku në cilësinë e zëvendës-presidentit do të përfshihet edhe Përfaqësuesi i ardhëm i Lartë për politikë të jashtme dhe siguri.