Arbëri

Infermierët kërkojnë rritje të pagës për të mos e braktisur vendin

Infermierët kërkojnë rritje të pagës për të mos e braktisur vendin
 

Shoqata Sindikale e Infermierëve, Mamive dhe Profesionistëve të tjerë shëndetësorë (SHSIMP) ka kërkuar përkrahje nga avokati i popullit, Hilmi Jashari, për ndryshimin dhe rritjen e koeficientit për infermierët në Ligjin e ri për pagat. Kjo sindikatë është duke kërkuar qe koeficienti 2,25 të cilin e parasheh Ligji për paga për infermierët të ngrihet në 3,2 sikurse për fizioterapeutët, shkruan sot Koha Ditore.

Sipas tyre, ky ligj nuk i kategorizoi infermierët sipas kërkesave të tyre dhe sipas punës që infermierët, mamitë dhe profesionistët e tjerë shëndetësorë bëjnë.