Arbëri

Sa janë të përfaqësuar shqiptarët në ushtrinë e Maqedonisë së Veriut

 

Në Maqedoninë e Veriut përmes aktiviteteve të ndryshme gjatë fundjavës u shënua 27 vjetori i ushtrisë së vendit e quajtur tashmë me emrin e ri si Armata e Republikës së Maqedonisë së Veriut, përcjellë INA.

Presidenti i vendit, Stevo Pendarovski nga Ohri, ku u shënua ceremonia qëndrore e Ditës së Armatës tha që pas zgjidhjes së mosmarrëveshjes për emrin dhe nënshkrimit të Marrëveshjes së Prespës, Maqedonia e Veriut është në vetëm një hap drejt këtij qëllimi strategjik, anëtarësimit në NATO.