Arbëri

S’ka vullnet politik për reformë zgjedhore, ka nisur qysh më 2011

S’ka vullnet politik për reformë zgjedhore, ka nisur qysh më 2011

Mungesa e vullnetit politik ka bërë që reforma zgjedhore të ngecë e të mos shkohet përpara me këtë proces. Ndonëse partitë politike janë deklaruar vazhdimisht pro këtij procesi, veprimet konkrete kanë munguar.

Ky proces u nis qysh në vitin 2011, kur në atë kohë ishin formuar dy komisione: Komisioni për ndryshimin e ligjit të zgjedhjeve, që kishte për qëllim reformën zgjedhore dhe Komisioni për ndryshime kushtetuese që kishte të bënte më tepër me zgjedhjen e presidentit nga populli.