Dy zyrtarë të ShSKUK-së të dënuar për korrupsion Foto: Koha

Dy zyrtarë të ShSKUK-së të dënuar për korrupsion

Drenushë Maxhuni Drenushë Maxhuni 28 June 2019 06:31

Të gjithë mjekët që kanë punuar si menaxherë në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës dhe në Spitalet rajonale, e që janë të përfshirë në rastin “Stenta”, janë larguar nga pozitat menaxheriale. Rasti “Stenta” i përfshin këta ish-menaxherë në akuza për korrupsion.

Por janë dy zyrtarë të ShSKUK-së që ende mbajnë pozitat pavarësisht se ndaj tyre ka aktakuza.

Ahmet Asllani, drejtor i Spitalit të Gjakovës, është i vetmi menaxher që vazhdon të jetë në pozitë drejtuese, edhe pse ka aktakuzë. Përveç këtij, ish-drejtori i Spitalit të Prizrenit, Myzafer Kalenderi, i cili tashmë është zyrtar financiar në ShSKUK, vazhdon punën e tij në këtë pozitë, edhe pse është i akuzuar për shkelje të detyrës zyrtare.

Për rastin e Asllanit, Gjykata e Apelit para tri javësh ua ka vërtetuar dënimet e shqiptuara nga shkalla e parë. Drejtori i Spitalit të Gjakovës, Ahmet Asllani, dhe pesë persona të tjerë akuzohen lidhur me një tender për furnizim me uniforma të këtij spitali. (Artikullin e plotë mund ta lexoni në numrin e sotëm të Kohës Ditore)

Gazetën Koha Ditore mund ta lexoni edhe online. Këtu mund të gjeni sqarimin se si mund të abonoheni.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme