Arbëri

Kronikë e KTV-së për takimin teknik Kosovë-Serbi në Berlin dhe për samitin e shtyrë në Paris

 

Larg syrit të publikut janë takuar delegacionet teknike të Kosovës e Serbisë.

Takimi është zhvilluar në Berlin dhe vetëm kjo fotografi ka qarkulluar në media, ku shihet tani ambasadori Avni Arifi dhe shefi i stafit të kryeministrit Haradinaj, Selim Selimi, raporton KTV.

As Arifi e as Selimi, nuk kanë dhënë ndonjë sqarim në tentimet e televizionit për të komunikuar me ta, por ndërkohë, vetë kryeministri Haradinaj ka folur për të.

Ai ka insistuar se për temë ka qenë vetëm ballafaqimi i shkallëve të zbatimit të marrëveshjeve të arritura nga dialogu teknik dhe nuk ka pasur diskutime për çështjen e asociacionit të komunave.

Bllokimin e dialogut, Haradinaj e ka lidhur me mosgatishmërinë e Serbisë për ta diskutuar njohjen e Kosovës.
Medieve serbe, një tjetër version ua ka thënë presidenti serb Aleksandar Vuçiq, sipas të cilit, takimi ishte përgatitor për Samitin e Parisit dhe nuk ka pasur ndonjë rezultat konkret.