Arbëri

Politikë me krimet e luftës

Foto: Alban Bujari / Koha
 

Slobodan Milosheviqit i janë “kalbur edhe eshtrat”, por Kosova nuk i ka dokumentuar akoma krimet e tij. Për evidentimin dhe ndëshkimin e autorëve të mizorive të kryera, lidershipi në Prishtinë ka ndërmarrë një iniciativë tek tash, kur janë bërë saktësisht 20 vjet prej kur bota ngriti aktakuzën e parë kundër “Kasapit të Ballkanit”.

Subjektet në pushtet pasi mbërritën që në Kuvend ta miratojnë një rezolutë për gjenocidin e Serbisë në Kosovë, synojnë edhe vendimmarrjen për ta ngritur një tribunal ndërkombëtar për ta trajtuar këtë krim të Serbisë. Përpara kësaj duan që ta formojnë një komision për dokumentimin e krimeve të luftës, të regjimit serb në Kosovë, shkruan sot “Koha Ditore”.