Arbëri

KMDLNJ krahason masakrën e Dubravës me atë në Aushvic, reagon për mostrajtimin e kallëzimit penal

KMDLNJ krahason masakrën e Dubravës me atë në Aushvic, reagon për mostrajtimin e kallëzimit penal
Foto: Alban Bujari/Koha Ditore

Në 20-vjetorin e masakrës në Burgun e Dubravës, KMDLNJ reagoi duke kujtuar se kallëzimi penal të cilin e kishin dorëzuar në mars të vitit 2002 në Tribunalin Ndërkombëtar për Krime Lufte për ish-Jugosllavinë nuk është trajtuar.

Sipas tyre, mostrajtimi i kallëzimeve penale nga institucionet relevante ndërkombëtare e legjitimon ndryshimin e Kodit Penal të Kosovës me të cilin mund të gjykohen dhe dënohen në mungesë ata që kanë kryer krime lufte ne Kosovë.