Arbëri

Dëbimi i shqiptarëve të Kosovës nga dhuna serbe, pamje të papublikuara deri tash

 

Në 20 vjetorin e luftës së Kosovës janë duke u publikuar fotografi, video dhe materiale të tjera që janë regjistruar në lokacione të ndryshme, gjatë kohës së dëbimit në masë të shqiptarëve nga serbët.

Së fundi është publikuar edhe një video ku shihen shqiptarët duke e lëshuar Kosovën, të cilët shihen të jenë familje me gra e fëmijë, në mesin e të cilëve shihen edhe duke u trajtuar nga plagët e mara. Kjo video, që e transmetoi KultPlus, është shpërndarë nga faqja “Krimet serbe”.