Arbëri

Shoqëria civile kërkon nga Qeveria “ndaljen e shpenzimeve të ngutshme milionëshe” për “Kosovën e Re”

 

Disa organizata të shoqërisë civile, Balkan Green Foundation (BGF), Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP), Instituti GAP dhe Grupi për Studime Juridike dhe Politike (GLPS), po kërkojnë nga Qeveria e Kosovës që urgjentisht të ndalojë çfarëdo procedure prokurimi dhe aktiviteti që shton kosto të projektit për ndërtimin e termocentralit “Kosova e Re” deri në miratimin e garancisë në Kuvendin e Kosovës.

Organizatat në fjalë thonë se këto shpenzime, që ata i quajnë “të ngutshme”, “në një kohë kur i gjithë projekti kontrovers është në udhëkryq, janë të panevojshme, të dëmshme dhe të dyshimta”.