Arbëri

BERZH-i pret rritje ekonomike për Kosovën prej 4 % në vitin 2020

 

BERZH-i pret rritje të qëndrueshme ekonomike në gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor për vitin 2019, pavarësisht mjedisit ekonomik ndërkombëtar që mund të ngadalësojë ritmin e rritjes në disa vende të rajonit.

Sa i përket të ardhmes, parashikohet që Shqipëria të ketë rritje prej 3.9% në vitin 2019 dhe 2020, paksa më e ngadaltë se përqindja prej 4.1 e vitit 2018.