Arbëri

Duhet një datë e re për të përkujtuar dëshmorët, sugjerohet dita e vrasjes së Isa Boletinit

 

Politika shqiptare kujtoi edhe këtë vit ndarazi dëshmorët e atdheut. Studiuesi, Erald Kapri, i ftuar në RTV Ora thotë se 5 Maji si datë nuk është unifikuese.

Kapri: 5 Maji është një debat sa ideologjik aq edhe një debat mes studiuesish dhe historianësh. 5 Maji është unifikuar si dita e gjithë dëshmorëve të rënë të vendit që nga lëvizja për pavarësi e deri tek të rënët në Luftën e Kosovës. Pra 5 Maji që ka qenë një datë e imponuar për një ngjarje simbolike siç ishte vrasja e një të riu komunist si Qemal Stafa. Kjo është një datë që ka diskutime mes njerëzve. Disa që duan të nderojnë dëshmorët e kombit nuk e shohin si datë përfaqësuese dhe për mendimin tim nuk është. Edhe unë do të preferoja ndonjë datë tjetër, ose simbolikë tjetër.