Kosova me rezolutë do t’i kërkojë Serbisë llogari për gjenocidin

Kosova me rezolutë do t’i kërkojë Serbisë llogari për gjenocidin

Dardane Neziri Dardane Neziri 06 May 2019 07:15

Serbia duhet të pranojë kryerjen e gjenocidit gjatë periudhës 1998-1999 në Kosovë, të bashkëpunojë për dënimin e kriminelëve dhe t’i riparojë dëmet e shkaktuara nga gjenocidi.

Kjo është përmbledhja e draft-rezolutës së përpiluar së fundi nga Komisioni ad-hoc i Kuvendit të Kosovës rreth njohjes së gjenocidit të kryer nga shteti serb në vitet 1998-1999, shkruan sot “Koha Ditore”.

Draft-rezoluta, një kopje të së cilës e posedon “Koha Ditore”, përmban faktet e krimeve serbe, bazën ligjore, dhe konstatimet. Ky dokument pritet të miratohet në Komision këtë javë dhe pastaj të përcillet për miratim në seancë plenare.

Për ish-bashkëpunëtorët profesionalë të Institutit për Hulumtime të Krimeve të Luftës, Kosova ka fakte të mjaftueshme me të cilat dëshmohet kryerja e gjenocidit nga Serbia. Sa i përket rezolutës, ata vlerësojnë se deri më tani është dëshmuar se rezolutat nuk kanë gjetur zbatim. Kanë kërkuar që vëmendje t`i kushtohet formimit të një gjykate, që do të merrej me krimet e luftës.

(Artikullin e plotë mund ta lexoni sot në “Koha Ditore”)

Gazetën Koha Ditore mund ta lexoni edhe online. Këtu mund të gjeni sqarimin se si mund të abonoheni.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme