Arbëri

Kurti: Liria dhe territori i shqiptarëve ende në rrezik nga politika e Serbisë

Kurti: Liria dhe territori i shqiptarëve ende në rrezik nga politika e Serbisë
 

Një delegacion me veteranë të “Batalionit Atlantiku” nga shqiptarët e Amerikës që u bashkuan në luftën çlirimtare të UÇK-së, i shoqëruar edhe nga disa kontribuues të çështjes kombëtare nga mërgata shqiptare, kanë vizituar të enjten selinë e Lëvizjes Vetëvendosje në Prishtinë në vazhdën e aktivitetit disa ditor të emërtuar si “Rrugëtimi i Lirisë” që po mbahet me rastin e 20 vjetorit të këtij Batalioni.

Sipas një njoftimi dërguar medieve, kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, ka thënë se gjatë shekullit të XX-të shqiptarët humbën shumë territore por fituan më shumë liri, që arriti në fund të ndalë një pjesë të rrudhjes së trevave kombëtare.