Arbëri

Mogherini pret që në qershor Maqedonia e Veriut e Shqipëria të hapin negociatat e anëtarësimit

 

Pres që në muajin qershor Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria të hapë negociatat e anëtarësimit, deklaroi shefja e politikës së jashtme të BE-së, Federica Mogherini, sipas europeanwesternbalkans.

Në fjalimin para Komitetit të Punëve të Jashtme të Parlamentit Evropian, Mogerini theksoi se do të ishte gabim i madh strategjik dhe shembull për “shkurtpamësinë” e BE-së nëse nuk sjellë vendim për nisjen e negociatave inkuadruese me Shkupin dhe Tiranën në qershor.