Shefat e GP-ve, të gatshëm të përmirësojnë dhe forcojnë procesin zgjedhor

Shefat e GP-ve, të gatshëm të përmirësojnë dhe forcojnë procesin zgjedhor

11 April 2019 11:55

Kryetarët e Grupeve Parlamentare kanë nënshkruar një deklaratë të përbashkët për të shprehur gatishmërinë dhe angazhimin e tyre për të përmirësuar dhe forcuar procesin zgjedhor.

Në këtë drejtim, Kryetarët e Grupeve Parlamentare kanë rënë dakord të themelojnë një komision ad-hoc parlamentar për të përmirësuar dhe përforcuar procesin zgjedhor duke adresuar rekomandimet e Misionit të Vëzhgimit të Zgjedhjeve të BE që janë lëshuar që nga viti 2013.

Kryetarët e Grupeve Parlamentare do t’i propozojnë Kuvendit të krijojë një Komision ad hoc në një nga seancat e ardhshme plenare. Ata gjithashtu kanë rënë dakord që në kuadër të Komisionit ad hoc parlamentar të formojnë një grup punues këshillues të ekspertëve kombëtarë dhe ndërkombëtarë.

Nënshkrimi i Deklaratës së përbashkët u zhvillua në prani të EUSR/Shefes së Ambasadores Nataliya Apostolova të BE-së dhe Ambasadorit Jaan Braathu, Shef i Misionit të OSBE-së.

“Kryetarët ë Grupeve Parlamentare ftuan të dy institucionet për të mbështetur dhe ndihmuar përpjekjet e tyre për të përmirësuar kornizën legjislative zgjedhore”, thuhet në një komunikatë për media të Shefave të GP-ve.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme