Arbëri

Demi: Partitë politike - “agjenci të punësimeve”

Demi: Partitë politike - “agjenci të punësimeve”
 

Vendet e punës në sektorin publik, ashtu sikurse skemat pensionale dhe kontratat e prokurimit, sipas Agron Demit, janë shndërruar në mjet për pasurim të familjes, financim të partisë, ruajtje të anëtarësisë dhe “mjet për marrje ryshfeti”.

Në një intervistë për “Koha Ditore”, ai ka folur për nepotizmin në institucione, duke thënë se partitë politike janë bërë “agjenci të punësimit”, ku të rinjtë “në vend se të lajmërohen tek Qendrat e Punësimit marrin një librezë të partisë dhe futen në proces të shpejtë për të zënë një pozitë në sektorin publik”.