Arbëri

Mbyllja e lojërave të fatit shihet si dështim i shtetit për zbatimin e rendit dhe të ligjit

Mbyllja e lojërave të fatit shihet si dështim i shtetit për zbatimin e rendit dhe të ligjit

Mbyllja e lojërave të fatit, sipas njohësve të çështjeve ekonomike, është dështim i shtetit nga mbajtja nën kontroll i këtyre veprimtarive dhe zbatimit të rendit dhe ligjit.

Ky vendim, sipas tyre, është një vendim ad-hoc i Qeverisë së Kosovës, i cili mund të sjellë pasoja për buxhetin e shtetit, pasi mund të ndikojë që edhe ato që kanë vepruar me licencë, këtë veprimtari ta vazhdojnë në mënyrë ilegale, duke mos paguar akcizën, e cila kap vlerën mbi 15 milionë euro brenda vitit, shkruan sot “Koha Ditore”.