Arbëri

8 Marsi në Kosovë shënohet me protestë

8 Marsi në Kosovë shënohet me protestë
Foto: Koha/Alban Bujari
 

Burra, gra, pleq e të rinj marshuan të premten rrugëve të kryeqytetit të Kosovës, për të shënuar 8 Marsin. Edhe sivjet, aktiviste e aktivistë të kolektivit “Marshojmë s’festojmë” e shënuan “Ditën e Gruas” me protestë duke kërkuar barazi gjinore. Ata thanë që sot nuk festojnë sepse qytetarët në Kosovë dhunohen e poshtërohen çdo ditë nga patriarkati i institucionalizuar në të cilin jetojnë.

Bislim Morina kishte ardhur në Prishtinë sot, nga fshati Senovc i Rahovecit që të bashkohet me protestuesit, të cilët po kërkonin drejtësi gjinore dhe vlerësim të barabartë, raporton kosovapress.