Arbëri

MPJ greke deklarohet për zgjerim të kufijve në Jon, por burime diplomatike thonë të kundërtën

MPJ greke deklarohet për zgjerim të kufijve në Jon, por burime diplomatike thonë të kundërtën

Ministri i Jashtëm grek, Jorgos Katrougkalos, ditën që është emëruar në këtë post, ka deklaruar në një intervistë të tij për radion “News 24/7” se, Greqia do të zgjerojë ujërat e saj territoriale në detin Jon, deri në verë të këtij viti.

“Ky është sigurisht një vendim i përfunduar politik dhe është te prioritetet tona imediate”, ka thënë Katrugkalos, duke shtuar se kjo do të ndodhë, pasi është diçka e drejtë që do të zmadhojë Greqinë, por edhe do të ndihmojë Athinën duke lehtësuar negociatat e saj me Romën dhe Tiranën, për përcaktimin e zonave ekskluzive ekonomike, raporton TopChannel.