Arbëri

Thaçi i ka premtuar NATO-s më 2013 se s’do të hyjë me Ushtri në veri

Thaçi i ka premtuar NATO-s më 2013 se s’do të hyjë me Ushtri në veri
 

Në Bruksel ka nisur të mërkurën takimi i ministrave të mbrojtjes të vendeve anëtare të NATO-s, në të cilin kësaj radhe, për herë të parë në nivel ministror, marrin pjesë 30 shtete, meqë edhe Republika e Maqedonisë Veriore, e cila javën e shkuar ka nënshkruar Protokollin e anëtarësimit, merr pjesë në cilësinë e të ftuarit, por pa të drejtë vote derisa të përmbyllet procesi i ratifikimit të këtij protokolli.

Pas përfundimit të takimit të ministrave të Mbrojtjes në Bruksel, Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg, ka thënë se aleatët, në krye me SHBA-në, janë shumë të shqetësuar për taksën e vënë nga qeveria e Kosovës ndaj mallrave serbe dhe atyre të Bosnjës dhe e shohin atë si pengesë për dialogun me Beogradin, raporton KTV.