Arbëri

Nga e marta, Maqedonia do të jetë e Veriut

 

Shteti fqinj i Kosovë edhe zyrtarisht nga e marta do të quhet Republika e Maqedonisë së Veriut. Amendamentet kushtetuese kanë hyrë në fuqi dhe me këtë fillojnë menjëherë obligimet e Qeverisë.

Pas ratifikimit në Parlamentin grek, qeveria maqedonase me letër duhet të njoftojë të gjitha organizatat dhe forumet ndërkombëtare si dhe vendet e OKB-së se Republika e Maqedonisë, nga ai moment është Republika e Maqedonisë së Veriut.