Arbëri

Drecun vazhdon ta shohë Kosovën si “vrimë të zezë” në Europë

Drecun vazhdon ta shohë Kosovën si “vrimë të zezë” në Europë
 

Kryetari i Këshillit Parlamentar për Kosovën në Kuvendin e Serbisë, Millovan Drecun, duke rikujtuar 20-vjetorin e Marrëveshjes së Rambujesë, që i parapriu çlirimit përfundimtar të Kosovës nga okupimi serb, i tha RTS-së se "Kosova vazhdon të jetë një vrimë e zezë në Europë", transmeton Koha.net.

Ai përmendi raportin tremujor të sekretarit të përgjithshëm të Kombeve të Bashkuara, Antonio Guteres, për situatën në Kosovë, e cila, sipas interpretimit që i bën Drecun, " është e keqe dhe se Kosova nuk ka bërë asnjë përparim".