Arbëri

Bizneset që përfituan jashtëligjshëm tre milionët e Ministrisë së Bujqësisë

 

Në numrin e sotëm, “Koha Ditore” ka publikuar një hulumtim, nëpërmjet të cilit është gjetur se nga katër grupe biznesesh që nga Ministria e Bujqësisë kanë përfituar grantet njëmilionëshe, vetëm njëri i plotësonte kriterin specifik të pranueshmërisë, me të cilin kërkohej nga aplikuesit që të ishin të regjistruar në Agjencinë e Ushqimit dhe Veterinës (AUV) së paku dy vite përpara datës së aplikimit. Nuk ishte kjo shkelja e vetme e bërë gjatë implementimit të masës. Së paku edhe dy të tjera janë evidentuar.

Ministria e Bujqësisë ndan jashtëligjshëm tre milionë euro