Arbëri

Rektorët e universiteteve kërkojnë shkarkimin e Këshillit Shtetëror të Cilësisë

Rektorët e universiteteve kërkojnë shkarkimin e Këshillit Shtetëror të Cilësisë
 

Rektorët e universiteteve publike kanë paralajmëruar grevë dhe protesta nëse deri më 28 janar nuk shkarkohet Këshilli shtetëror i cilësisë (bordi i Agjencisë së Kosovës për Akreditim). Kjo pasi ata kanë shprehur pakënaqësi me vendimet që këshilli i ka marrë së fundi për programet studimore.

Në një mbledhje të jashtëzakonshme të komisionit parlamentar për arsim, rektorët kanë thënë se bordi i AKA-së në mënyrë të jashtëligjshme ua tërhoqi akreditimet e programeve të cilat kishin akreditim edhe për një kohë të gjatë, raporton Koha Ditore.