Ymeri: Varfëria prodhon mungesë lirie

Ymeri: Varfëria prodhon mungesë lirie

20 January 2019 13:25

“Nuk mund të jesh i lirë kur jeton në mjerim ekonomik”. Kështu është shprehur deputeti Visar Ymeri, teksa ka folur për “mitin e tregut të lirë” në emisionin CODEX të KTV-së.

Duke analizuar gjendjen ekonomike dhe sociale në Kosovë, me terma migjean, Ymeri ka thënë se "varfëria prodhon mungesë lirie".

Si mysafir në CODEX, emision ky në të cilin flitet për tema të ndryshme përmes librave, Ymeri ka zgjedhur të flas për "Mollë e ndalume" të Migjenit, për kryeveprën e Shkollës së Frankfurtit "Dialektika e iluminizmit" të bashkëshkruar nga Theodor Adorno dhe Max Horkheiamer si dhe për veprën nga ekonomia politike të autorit korean Ha-Joon Chang "Bad Samaritans: The Myth of Free Trade and the secret history of capitalism".

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme