Për tre vjet vetëm 40 për qind e rasteve të dhunës në familje morën aktvendim dënues Foto: Ilustrim

Për tre vjet vetëm 40 për qind e rasteve të dhunës në familje morën aktvendim dënues

Edona Kutleshi 04 December 2018 06:45

Nga viti 2015 deri në vitin 2018 vetëm 40.4 për qind e rasteve të dhunës në familje kanë marrë vendime të fajësisë. Ky konstatim ka dalë në raportin “Qasja në drejtësi e viktimave të dhunës me bazë gjinore në Kosovë” i publikuar të hënën nga Instituti Kosovar për Kërkime dhe Zhvillime të Politikave së bashku me Grupin për Studime Juridike dhe Politike, si dhe Artpolis.

Raporti thekson se përgjigjja e ngadaltë nga sistemi i drejtësisë ndaj rasteve të dhunës në familje ka çuar në shfaqjen e përgjithshme të mosndëshkimit për autorët e këtyre rasteve, shkruan sot “Koha Ditore”.

Raporti, po ashtu, ka gjetur se reagimi i gjyqësorit ndaj akteve të dhunës në familje mbetet i dobët ku norma e këtyre rasteve të hedhura poshtë mbetet shumë e lartë. Vetëm gjatë vitit 2017, më shumë se gjysma e kallëzimeve penale që lidhen me këto raste (51 për qind) janë hedhur poshtë nga gjykatat e Kosovës.

Në 6 muajt e parë të këtij viti janë hedhur poshtë 15.1 për qind të rasteve të dhunës në familje... (më gjerësisht lexoni sot në “Koha Ditore”)

Gazetën Koha Ditore mund ta lexoni edhe online. Këtu mund të gjeni sqarimin se si mund të abonoheni.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme