Arbëri

Shqiptarët, populli që diskriminon të varfrit më shumë se çdo popull tjetër evropian

 

Të jesh pa të ardhura apo pa një punë në Shqipëri ke më shumë mundësi të ndihesh i diskriminuar se në çdo vend tjetër të Evropës. Paradoksalisht, një ndër shtetet me të ardhurat për frymë më të ulëta në Evropë (përveç, Kosovës, Ukrainës e Moldavisë) i shikon me përçmim personat e varfër.

Një sondazh i Komisionit Evropian lidhur me mbështetjen dhe përjashtimin social, ka nxjerrë në pah këtë tendencë.