Arbëri

Thaçi: Rrethanat e reja në Kosovë e Serbi na detyrojnë të arrijmë marrëveshjen përfundimtare

Thaçi: Rrethanat e reja në Kosovë e Serbi na detyrojnë të arrijmë marrëveshjen përfundimtare
Foto: Reuters
 

Shtetet e Bashkuara u kërkuan autoriteteve të Kosovës që të heqin tarifat ndaj importeve nga Serbia dhe Bosnje-Hercegovina dhe të punojnë me Serbinë për të shmangur provokimet dhe zbutur tensionet.

Ky qëndrim u shpreh në një deklaratë të zëdhënëses së Departamentit të Shtetit, pas një takimi që Sekretari i Shtetit, Mike Pompeo pati të hënën me Presidentin e Kosovës, Hashim Thaçi, ku ai i bëri thirrje Kosovës të përfitojë nga rrethanat e krijuara për të arritur një marrëveshje historike me Serbinë.