Arbëri

Kosova shton sanksionet kundër Serbisë, reagojnë ashpër BE-ja e Beogradi

Kosova shton sanksionet kundër Serbisë, reagojnë ashpër BE-ja e Beogradi
 

Kosova ka ashpërsuar sanksionet ekonomike ndaj Serbisë, si kundërpërgjigje ndaj ofensivës së kësaj të fundit për ta penguar në anëtarësim në organizatën INTERPOL, si dhe për t’ia zbehur Kosovës subjektivitetin ndërkombëtar. 

Për produktet me origjinë nga ky shtet dhe nga Bosnjë-Hercegovina, të mërkurën Qeveria e Kosovës ka marrë vendim për të rritur taksën nga 10 për qind në 100 për qind. Përveç kësaj, Qeveria ka paralajmëruar edhe masa të tjera karshi shtetit fqinj. Këtë vendim kryeministri i vendit, Ramush Haradinaj, e ka quajtur vendim “të zorit”, për shkak se “Serbia e ka bllokuar Kosovën”.