Arbëri

MPJ: Kosova mbështet Ukrainën, mbajtja e zgjedhjeve është kundër Marrëveshjes së Minskut

 

Ministria e Punëve të Jashtme shpreh qëndrimin e saj zyrtar se Republika e Kosovës mbështet plotësisht Ukrainën si një shtet të pavarur, me sovranitet dhe integritet territorial brenda kufijve të saj të njohur ndërkombëtarisht.

“Ministria e Punëve të Jashtme kundërshton mbajtjen e “zgjedhjeve” më 11 nëntor, 2018 në të ashtuquajturën “Republikën Popullore të Donetskut dhe Luhanskut”, pasi që kjo është kundër frymës dhe përmbajtjes së Marrëveshjeve të Minskut, të cilat me dispozita të veçanta e rregullojnë organizimin e zgjedhjeve lokale në atë rajon”, thuhet në komunikatën e kësaj ministrie.