Arbëri

Thatësira dhe mosinvestimi në sistem ujitjeje rrezikon rendimentet e grurit

Foto: Koha / ilustrim
 

Mungesa e të reshurave atmosferike në Kosovë ka bërë që shumica e parcelave në gjithë vendin të mos mund të mbillen me grurë.

Edhe pse me shumë vështirësi, disa bujq përpiqen që përmes sistemit të ujitjes “Ibër Lepenc” dhe atij të “Radoniqit”, të mund të kultivojnë grurin, raporton KTV.