Arbëri

Në Kosovë, sëmundjet ngjitëse prekin mbi 100 mijë persona në vit

Në Kosovë, sëmundjet ngjitëse prekin mbi 100 mijë persona në vit

Kosova vazhdon të jetë vend endemik për sëmundje ngjitëse. Këto sëmundje, shpesh manifestohen edhe në forma të rënda dhe përballja me to është mjaft sfiduese, derisa ka raste kur vdekshmëria është e pashmangshme.

Kështu thotë Sali Ahmeti, infektolog, sipas të cilit, disa prej sëmundjeve ngjitëse, janë të reja për Kosovën.