Arbëri

EPIK: Edhe 6 hapa deri në liberalizim, në mot lëvizja e lirë

Foto: Driton Paçarada / Koha
 

Kosova është duke hyrë në pjesën më të rëndësishme të vendimmarrjes që zhvillohet në kuadër të institucioneve të BE-së, lidhur me procesin e liberalizmit të vizave.

Instituti EPIK ka njoftuar se kanë mbetur edhe 6 hapat deri në lëvizjen e lirë të qytetarëve. 'Pjesa kritike e këtyre hapave është votimi i plotësim ndryshimit të Rregullores 539/2001 nga ana e Këshillit të Bashkimit Evropian. Po ashtu, bazuar në zhvillimet e kohës, EPIK pati komunikuar që nga muaji gusht se lëvizja e lirë për qytetarët tanë nuk mund bëhet këtë vit dhe njëkohësisht është argumentuar se skenari më pozitiv është që vendimmarrja për procesin e liberalizimit të vizave të përfundoj këtë vit, ndërsa qytetarët të lëvizin lirshëm në vitin 2019', thuhet në njoftimin e EPIK-ut të publikuar në rrjetin social në 'Facebook'.