Arbëri

Ministri Bytyqi në Beograd flet për të arriturat dhe sfidat e sistemit arsimor në Kosovë

Ministri Bytyqi në Beograd flet për të arriturat dhe sfidat e sistemit arsimor në Kosovë
 

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi ka njoftuar se gjatë konferencës së mbajtur në Beograd, ku të pranishëm ishin edhe ministrat e Arsimit të vendeve të Ballkanit Perëndimor, gjatë panelit ministror, ka diskutuar për zhvillimet, të arriturat dhe sfidat në sistemin arsimor në Kosovë.

Thotë se ka folur për secilin nivel të arsimit në Kosovë, duke filluar nga arsimi parashkollor dhe parafillor, ku rreth edukimit parashkollor (0-5 vjeç), thash se jemi në përgatitjen e draftit final të kurrikulës bërthamë, ndërsa rreth edukimit parafillor, për fëmijët e moshës pesë vjeçare kam përmendur fillimin e zbatimit të kurrikulës bërthamë.